Работодатели направиха предложения за новата пенсионна система
Работодатели направиха предложения за новата пенсионна система / netinfo

 Криминализиране на невнасянето на осигуровките, процентното съотношение във внасянето на осигуровките от осигурителите и осигурените са част от темите, които засегнаха работодатели и представители на бизнеса на кръгла маса м областна администрация- Кюстендил. Тя се организира от НОИ и бе на тема „Пенсионната реформа - мерки за гарантиране на дългосрочна финансова стабилност на българската пенсионна система".

Йордан Беловодски от Търговско промишлената палата, предложи когато почине лице, което се е осигурявало редовно тези суми да бъдат наследявани от неговите роднини, за да има стимулиране на редовното внасяне на осигуровките.

Работодателите поискаха още диференциран подход към фирмите, които забавят внасянето на осигуровки на работниците.  Да не бъдат съдени редовните платци, които имат временни финансови затруднения, защото това често води до фалит.

"Корекцията на пенсионната система трябва да се извърши от нас със съдействието на работници и синдикати иначе ЕС ще ги наложи догодина в други рамки. Всеобщ проблем в ЕС е застаряването на населението. Целта на пенсионната система е дълготрайна финансова стабилност", заяви директорът на НОИ- Кюстендил Пламен Младенов.

Работодатели направиха предложения за новата пенсионна система
netinfo