Работник в автомивка задига кола, пияни шофьори
Работник в автомивка задига кола, пияни шофьори / netinfo

   25-годишен кюстендилец е задържан за кражба на автомобил. Той е работил в автомивка в с. Самораново и след като забелязал, че ключовете на лек автомобил "Мазда" са на таблото заминал с него в неизвестна посока. Автомобилът е бил оставен за измиване. По-късно дупнишки полицаи  засекли и задържали мъжа в кв. "Бистрица" в града.  След полицейска проверка е установено, че водачът  има 1.28 промила алкохол в кръвта. Мъжът е известен на полицията  с разнообразни криминални деяния, осъждан е. Срещу него са образувани дознания за противозаконно отнемане на МПС и за управление в нетрезво състояние, съобщават от ОДП- Кюстендил. 

   1010 лв. са откраднати от къща в с. Самораново, както и бубини от електрожен от складово помещение на АМ "Хемус" в Дупница. И в двата случая извършителите са проникнали с взлом. РПУ- Дупница работи по установяване на извършителите на кражбите.

    Бързо полицейско производство е започнато в РПУ-Кюстендил срещу 45-годишен мъж, който е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол. Техническото средство е отчело 1.84 промила алкохол в кръвта, съобщават от Областна дирекция "Полиция" Кюстендил.