Язовир Кюстендил в застой поне още две години
Язовир Кюстендил в застой поне още две години / netinfo

70 млн. лв. са необходими за довършване на водоснабдителната система на Кюстендил. От тях 25 млн. лв. за довършването на язовир Кюстендил. Това посочва министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, в отговор на въпрос от депутата от Синята коалиция Иван Иванов.

"Средства за язовира в бюджета за тази година няма, като най- вероятно ще е така и през 2011 г. Министърът обеща да се търси финансиране чрез кредит от международните финансови институции или по линия на публично- частното партньорство, но строителството да се поднови до края на мандата", коментира зам.-председателят на ДСБ. Иванов пое ангажимент да продължи да следи какво се случва с язовир Кюстендил.

Депутатът опроверга твърденията на колегата си от БСП Мая Манолова, че правителството на ГЕРБ е спряло осигурено финансиране за довършването на язовира. Възложена обществена поръчка през 2009 г. е спряна, след избрана фирма-изпълнител, заради липса на финансиране. Това става на 22 юли миналата година, седем дни преди правителството на Бойко Борисов да положи клетва, т.е. от правителството на тройната коалиция, уточни Иван Иванов.