Явор Тодоров: ГЕРБ и Атака искат оставката ми заради изборите
Явор Тодоров: ГЕРБ и Атака искат оставката ми заради изборите / Маргарита Петрова, Дарик Кюстендил

Подготвяното искане на оставката на председателя на ОбС-Дупница Явор Тодоров от „Атака" и ГЕРБ заради агентурното му минало е опит да се извлекат политически дивиденти. Това коментира Тодоров пред медиите днес. Причината според него са наближаващите избори.

„Моето усещане е, че мнозинството ме подкрепя" заяви Тодоров. Той коментира още, че няма политически амбиции и след приключване на мандата му вероятно ще напусне Движение „Нашият град", партията,  която представлява в ОбС. Той заяви категорично, че няма да се кандидатира за следващ управленски мандат, позиция, която декларира преди около месец и кметът на Дупница Атанас Янев обявявайки категоричното си решение да не се кандидатира нито той, нито някой от екипа му.

В края на 2010 г. Явор Тодоров даде положителна оценка за работата на местния парламент. „Това беше една успешна година както за ОбС, така и за администрацията въпреки трудностите" заяви Тодоров. Решенията върнати от областния управител са малко и се касаело за незначителни поправки коментира той.

Най-активна през изтичащата 2010 г. е била ПК по икономическа политика, тъй като там са се разглеждали най-много въпроси.