Янев подписа договор за 4, 5 млн. лв. за Дупница
Янев подписа договор за 4, 5 млн. лв. за Дупница / Маргарита Петрова

Кметът на Дупница Атанас Янев подписа договор за финансиране на проекта за „Архитектурно и благоустройствено оформление на широк център на Дупница". Стойността на проекта е 4,5 милиона лева. Договорът е подписан с министър Росен Плевнелиев.

Ще бъдат изградени и възстановени пешеходни и вело алеи, зони за обществен отдих и въведено енергоспестяващо алейно осветление в централната градска част и широкия център. Предвидено е и изграждане на нова детска площадка и зона за отдих, както и реконструиране на две вече съществуващи.

Целта на проекта е "да превърне централната градска част в цялостно завършен композиционен ансамбъл и да го благоустрои, така, че да осигури по пешеходната зона и благоприятна среда за отдих и почивка през свободното време, чрез реконструкция на голяма част от настилката и облицовката на подпорните стени, оформяне на разнообразни зони за отдих в съответствие с възрастовата група на посетителите, както и въвеждане на енергоефективно осветление". Предстои провеждането на процедура за фирми-изпълнители на дейностите.