Пътуващата национална изложба
Пътуващата национална изложба / Дарик- Кюстендил
Пътуващата национална изложба посветена на Васил Левски „Революция и свободата“ тази седмица ще гостува в Дупница. Откриването ѝ беше в ОУ „Евлоги Георгиев“, а до края на седмицата ще обиколи още три учебни заведения – СУ „Св. Климент Охридски“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Неофит Рилски“, в сряда ще бъде показана във фоайето на община Дупница.

Пътуващата национална изложба
Дарик- Кюстендил


Изложбата е предоставена на ЦОП „За да има щастие в детските очи“ от Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Целта е децата и младежите да се запознаят по един, по-различен начин с делото и живота на Васил Левски. Централно място в експозицията заема част от тефтерчето на Дякона.

Пътуващата национална изложба
Дарик- Кюстендил

Отделно от това от ЦОП са подготвили свитъци с лика на Васил Левски, малко автобиография и стихотворението „Обесването на Васил Левски“. „Трябва да помним нашите национални герои“ каза директора на ЦОП-а Димитър Шопов. Той сподели, че изложбата, разположена върху 8 пана е интересна и достъпна за децата, затова и са се насочили предимно към основните училища в града. Във всяко учебно заведение откриването на изложбата ще бъде съпроводено с кратка програма подготвена от децата.