Васил Иванов
Васил Иванов / Влади Владимиров
Първите 3 сигнала срещу действията на кметове на села от Община Кюстендил са постъпили при общественият посредник Васил Иванов. Той уточни, че те са срещу избираеми кметове, но отказа да уточни имената им, защото все още не е получил отговори от тях.

“Не знам дали тези сигнали се дължат на факта, че нито един от кметовете на малките населени места в общината не ме покани на приемна или на факта, че сме в изборна година”, коментира Васил Иванов.

Омбудсманът на Кюстендил е работил по 284 преписки през 2018 година, като отчета и анализа за дейността му вече са представени в срок до кмета и председателя на Общинския съвет и трябва да бъдат гласувани до 31 март.
Васил Иванов цитира 2 преписки, още от първото полугодие на 2018 година, по които все още няма отговор. Едната е свързана със сигнал за бездомни кучета в село Таваличево, по която се очаква коментар от общинска администрация, а другата е по сигнал за изкопни работи на “Кюстендилска вода”, след които дупката не е асфалтирана.

От второто 6- месечие на 2018 година, омбудсманът все още очаква отговор от общинска администрация, по жалба на жител от село Ръсово, който твърди, че няма осигурен път до махалата, в която е имота му.

Васил Иванов ще настоява, с лично участие в заседание на Комисията по безопасност на движението в общината, да се реши проблема със спирането и паркирането пред бившата детска ясла “Радост” до 6- то ОУ, където сега се помещава и част от Общинската дирекция Социално подпомагане.
“Има знак, който забранява спирането и паркирането там, а бях на място и видях, как едва ли не хора с увреждания бяха носени на гръб, за да стигнат до офисите на Социално подпомагане, за да получат полагащата им се безплатна винетка. Дворът е в ужасно състояние, с кал, локви с вода”, заяви Васил Иванов.
 
Дарик- Кюстендил