Първан Дангов не познава предшественика си Саев, няма да разчиства сметки
Първан Дангов не познава предшественика си Саев, няма да разчиства сметки / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Първан Дангов е временно изпълняващ длъжността директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил, по личната покана на изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните д- р Венцеслава Тасева.
"Аз съм ветеринар от кариерата и това е повлияло на назначението ми. Поканата дойде от изпълнителния директор д- р Тасева. Докато съм на поста ще изпълнявам задълженията си. Имам самочувствие и сила, че можем да работим по- добре", заяви д- р Дангов, на първата си пресконференция като директор. Той замени на поста инж. Стоян Саев. Саев е в болнични, като подаде молба за инспектор в Граничен контрол.
"Искам да благодаря на инж. Саев, който до момента не познавам. Направих опит за среща, но поканата бе отклонена от него, като той още е в болнични. Няма да си позволя да коментирам работата на инж. Саев като директор. Не очаквайте от мен и да ревизирам неблагополучия. Мнението на ръководството в София и моето е, че дирекцията е работила добре", заяви д- р Първан Дангов.
Новият директор пожела да отговори задочно и на изказване на депутата от ГЕРБ Кирил Калфин- "Не тази, а миналата година е правена проверка на Областната дирекция. Има направени препоръки, като нередностите са отстранявани във времето".
Първан Дангов допълни, че не желае да носи ореола на дисидент. Той не е член на БСП, след като е изключен по един, според него- "порочен член в устава".
"Каузата на БСП не ми е чужда, но аз съм независим общински съветник в Дупница. Няма да има отмъщението на Дангов от БСП", заключи директорът на ОДБХ- Кюстендил.