Първа тренировка-семинар по Винг Чун Кунг Фу в Кюстендил
Първа тренировка-семинар по Винг Чун Кунг Фу в Кюстендил / netinfo

Първата тренировка-семинар по Винг Чун Кунг Фу се проведе в спортен комплекс „Зона спорт"  в Кюстендил.

Николай Печанов, който притежава международна майсторска степен по Винг Чун Кунг Фу и е основател на клуб „Шампионите", направи демонстрация пред събралите се кюстендилци. Николай Печанов се занимава с бойни изкуства от 1987 г. и преподава Винг Чун от 1993 г. като продължава да събира опит и знания посещавайки семинари, както в България така и в Европа.

"В началото се запалихме покрай филмите с Брус Лий, който е един от известните последователи на Винг Чун. Първо започнахме да тренираме по книжки, без да имаме никаква друга информация. След 1989 г. поканихме майстор от Хонг Конг, който е тренирал при Ип Ман.Така започнахме да усвояваме това бойно изкуство. Аз пътувам  в чужбина и усвоявам изкуството при майстор Филип Байер и след това преподавам тук, това което съм научил при него", заяви Николай Печанов. В школата му тренират на 100 души.

"Това, което отличава Винг Чун Кунг Фу от другите бойни изкуства, е че не търсим бързите резултати на всяка цена. Нашата цел е всеки ден човек да се чувства по-добре от предишния ден. Винг Чун е агресивен стил. Едновременно се защитаваш и атакуваш", каза още Николай Печанов.