Първа копка на площад в село Джерман
Първа копка на площад в село Джерман
Първа копка на площад в село Джерман бе направена днес. На събитието присъстваха кметът на общината инж.Методи Чимев, заместниците му Крум Милев и Олга Китанова, директорът на Дирекция "Строителство и УТ" инж.Серьожа Котев, фирмата изпълнител, както и десетки жители на селото.

Ремонтират сграда за ново кметство в Джерман

Домакинът на церемонията, кметът на селото Ангел Цветков не криеше вълнението си от предстоящите ремонтни дейности. Музикално-поетична програма бяха подготвили най-малките възпитаници на селото, преди иконом отец Кирил да отслужи водосвет за здраве и късмет. "Преди 40 години, този терен е бил определен за площад на селото, но намерението така и не се е осъществило.

Първа копка на площад в село Джерман

Преди 3 години започнахме процедура по придобиването на имота от държавата, за да реализираме начинанието. Получихме съдействие от всички институции и веднага след като Община Дупница стана собственик, проведохме процедура по избор на изпълнител. Сумата в размер на около 150 хиляди лева я бяхме заложили в капиталовия списък и след като направихме сега първата копка, връщане назад няма.

Първа копка на площад в село Джерман

Изпълнителите ми обещаха, че за празника на селото 20 юли ще бъдат готови, и ако времето позволи, празникът ще бъде на новия площад. Ще има нова детска площадка, чешма, места за отдих и всичко необходимо, за да имате жителите на селото едно приятно местенце.

До седмица трябва да стартира и изграждането на новото кметство в селото за около 66 хиляди лева. Над 200 хиляди лева са парите, които ще влязат в селото и то го заслужава. Ще има малко дискомофорт за всички ви, но без да се ремонтира - няма как да се случи", обърна се към хората инж.Чимев.

Първа копка на площад в село Джерман

Свещеникът на селото иконом отец Кирил бе лаконичен: "Благодаря на инж.Чимев и дано на празника на най-красивото село в общината да имаме и ние площад. Този кмет е от хората, които не само обещават, но си държат на думата, изпълняват и дават".

Двамата кметове - Цветков и инж.Чимев направиха символичните първи копки на площада, а на Цветков се падна честта да счупи шампанското в кофата на багера.

Първа копка на площад в село Джерман