/ БГНЕС
Районен съд-Дупница не уважи искането на прокуратурата и след близо час заседание освободи от арестa 20-годишния Николай Капланов.

Арестуваха сина на Васил Капланов-Каплата

Той е с мярка подписка, реши съди Ели Скоклева. Нейното решение може да бъде обжалвано пред Окръжен съд-Кюстендил. В 11:40 часа, Районен съд-Дупница започна гледането мярката на Николай Капланов.

20-годишният син на Васил Капланов бе задържан в сряда за увреждане лекия автомобил на изчезналия Янек Миланов. Председател на съдебния състав е Ели Скоклева, а прокуратурата иска налагане на постоянна мярка "Задържане под стража".

Във вторник - 10 ноември, 20-годишен дупничанин бе задържан с постановление на наблюдаващ прокурор за 72 часа за повреждане на чужда собственост - моторно превозно средство. Задържаният е син на Васил Капланов, който вече трети месец е в следствения арест в Кюстендил по обвинение в заплаха за убийство.

Каплата остава за постоянно в ареста

Николай Капланов бе задържан като заподозрян за увреждане личния автомобил на изчезналият на 31 юли Янек Миланов, на 43 г. от Дупница. За последно той е видян на 31 юли да се качва в джипа на Капланов на път за село Крайници.

Автомобилът на Янек Миланов е увреден-надраскан, със спукани гуми и запушен ауспух, докато той е във Франция. Изчезна при посещението си в Дупница, след като поискал среща с Капланов, за да му обясни, че връзката му с жена му е приключила.

Тялото на Янек бе търсено в язовир Дяково, водоемите край Дупница, както и край село Крайници. Масовите претърсвания започнаха след намесата на Главния прокурор Иван Гешев, но до този момент няма развитие. 
БГНЕС