Провал за Даниел Александров на СП по борба, старт за Евелина Николова
Провал за Даниел Александров на СП по борба, старт за Евелина Николова / Личен архив

Дупничанинът Даниел Александров не успя да спечели квота за Олимпийските игри, след като се провали на Световното първенство в Лас Вегас. Александров загуби в категория до 80 кг от украинеца Олександър Шишман с 3:6 точки.

"Даниел Александров взе медал на европейските игри тази година, но на световното още е никой и дано е разбрал защо стана така", коментира старши треньорът Армен Назарян, ядосан от представянето на националите в класическия стил.


Квота на Олимпийските игри спечели само Елис Гури в категория до 98 кг, който замина за САЩ вместо Спортист №1 на Кюстендил Владислав Методиев.
Световният първенец за 2013-та, перничанинът Иво Ангелов записа три победи, а на четвъртфиналите падна от казаха Алмат Кебишпаев с 3:4. Съперникът му загуби в следващия кръг и българското участие в кат. до 59 кг на класическия стил приключи.

При тежките до 130 кг, Любомир Димитров допусна груба грешка на осминафиналите. След като водеше със 7:0 срещу Ервин Карабайо (Венецуела) българинът бе туширан сензационно от по-слабия си противник. Димитров бе предпочетен в тази категория вместо бобовдолецът Милослав Методиев.


Днес започва участието си на СП в Лас Вегас носителката на приза "Спортист №1 на Кюстендил", в анкетата на Дарик радио Евелина Николова. Тя е българската надежда за олимпийска квота в категория до 55 кг. Николова е трета в световната ранглиста в категорията.