Проф. Огнян Герджиков бе представи пред кюстендилци книгата си „Аз НЕ бях политик
Проф. Огнян Герджиков бе представи пред кюстендилци книгата си „Аз НЕ бях политик / Областна администрация- Кюстендил

Премиера на книгата „Аз не бях политик", с автор проф. Огнян Герджиков се състоя в ХГ „Владимир Димитров - Майстора" в Кюстендил. Комплимент за визитата му в града поднесе Гергана Михайлова - главен секретар на Областна администрация - Кюстендил, която от името на Областният управител Виктор Янев подари символичен подарък със забележителностите на региона.
„Изключително се радвам, че имам възможността да бъда във вашия град в тази зала препълнена с хора и да представя книгата си, която силно се надявам да ви развълнува положително", каза проф. Герджиков.
Авторското издание бе представено от Ана Боянова, носителка на литературната награда „Блага Димитрова" за роман на 2014. Специално участие в програмата взеха актьорите Ивана Джеджева и Емил Калев. На фона на музикални акценти от средиземноморието, председателят на 39-тото Народно събрание професор Огнян Герджиков представи книгата си. 454 страници, написани с обаятелния хумор на автора, разказват в три тома политическата и академична кариера, както и всичко останало, свързано с житейския му път. Книгата е написана откровено и самоиронично от първо лице и представя образа на Герджиков като юрист, политик, поет, певец, музикант, спортист, дете и дори хамалин на цимент. Освен за най-близките си хора и неговата най-голяма подкрепа - съпругата му, авторът разказва за делегатските му пътувания, впечатления и срещи, и разкрива подробности за запомнени събития като задържането на медицинските сестри в Либия, информират от Областна администрация.