Приключенско еко селище Иглика за децата през лятото
Приключенско еко селище Иглика за децата през лятото / Личен архив

Алпинистът Стамен Станимиров организира приключенски еко лагер „Иглика". И тази година зад инициативата стоят КЕСПАД „Руен" и туристическо дружество „Осогово", със съдействието на община Кюстендил. Основната цел на приключенското еко селище в Осоговската планина е обучение в спортни и туристически практики, съчетано с развиване на екологично съзнание, умения за опазване на околната среда и хармонично общуване с природата. По време на престоя си, участниците ще придобият умения за изграждане и пребиваване в палатъчен лагер, изграждане на бивак и лагерен огън. Ще вземат уроци по спортно катерене от известния кюстендилски алпинист Стамен Станимиров, на специално подготвена за целта изкуствена катерачна стена. Ще придобият знания и умения в различните способи за осигуряване, рапел и др.
Организаторите са подготвили занимания по спортно ориентиране, планинско колоездене, пешеходен туризъм, конен спорт, парапланеризъм - демо и тандемни полети, опазване на околната среда и други. Ще има и много развлекателни игри на открито.
Приключенско еко селище „Иглика" разполага с еко тоалетна и баня. Ще приема седмични групи от деца, юноши и девойки - от понеделник до петък, за времето от 18 юни до 31 септември 2012 г. В събота и неделя всички желаещи са добре дошли!