Премахват останалите 21 незаконни гаража в жк. Бистрица
Премахват останалите 21 незаконни гаража в жк. Бистрица / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Над 90 бяха гаражните клетки, разположени върху общински имоти в жк. "Бистрица", които бяха премахнати от собствениците им в указания срок, след първите уведомления от страна на община Дупница. След като изтече срокът останаха 21 гаражни клетки, които сега ще бъдат премахнати принудително. На гаражите вече са поставени уведомителни бележки, че от 12 до 23 декември ще бъдат предприети действия по отстраняването им.
От администрацията уточняват, че се касае за гаражи разположени в общинска собственост, а не в частни имоти, върху които право имат само собствениците на терените. Притежателите на незаконните гаражи, които не изпълнят заповедта и не ги премахнат ще бъдат санкционирани съгласно ЗУТ.
Причините за тези мерки са двата мащабни проекта, които стартират в най- големия жилищен квартал на града, а именно "Изграждане на ВиК-мрежа" и "Реконструкция на улична мрежа, тротоари, междублокови пространства, съоръжения за игра на деца и младежи". Същевременно от Община Дупница започнаха подготовката на документите за обособяването на терен, където срещу наем желаещите ще могат да изградят бетонови еднотипови гаражни клетки. Теренът е общински и след заснемането и направата на проект, ще бъде рехабилитиран.