Предупреждават децата от Сапарева баня за опасната пиротехника по празниците
Предупреждават децата от Сапарева баня за опасната пиротехника по празниците / netinfo

Две конкретни мерки по проекта „Сигурност за нашите деца“ бяха набелязани на срещата в Сапарева баня. На 17 декември в детската градина и на 22 декември в ОУ „Христо Ботев“, служители на противопожарната служба и полицията ще изнесат лекция за опасните предмети и пиротехническите средства, предвид предстоящите празници.

За по-малките ученици е важно да разберат за вредата от пиротехническите средства“, коментира директорът на учебното заведение Анета Трайкова.

Да бъде възстановена дейността на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Сапарева баня беше другото предложение на участниците. Местната комисия към момента не съществува.

Ани Джаджарова от отдел „Закрила на детето“ предложи в плана за работа да залегнат прожекции на филми за вредата от зависимостите и трафика на хора. За безопасността на децата в района на училището е необходимо улиците да са свободни от автомобили, каквито сега спират, коментираха още по време на срещата в курортния град.