/ iStock/Getty Images
В Кюстендил бяха представени новите зам.-областни управители.

Представянето се състоя в залата на Областна администрация, където присъстваха областният управител Александър Пандурски, секретарят Гергана Михайлова и новоназначените зам.-областни управители - Георги Илинов и Йордан Гогев. „Те вече са част от нашия екип. Поздравявам ги във връзка с тяхното назначение.

Янев с насоки за изборите към новите областни управители

Ние, като колектив на областната администрация, ги приемаме с надеждата за една добра и ползотворна работа в името на най-важната задача, която стои пред нас. Това е провеждането на едни честни и прозрачни избори в пандемична обстановка“, каза Александър Пандурски.

Той изказа благодарност за досегашната работа на напусналите вече зам. областни управители - Матей Попниколов и Райчо Цветин. Вече са разпределени ресорите на новите зам. областни управители.

Йордан Гогев ще отговаря за околна среда и води, туризъм, труд и социална политика, енергетика, информационни технологии и съобщения, младежки дейности и спорт, сигурност и обществен ред. Георги Илинов ще отговаря за икономиката, земеделието, храните и горите, здравеопазването, инвестиционни дейности и регионално развитие, култура, транспорт, образование и наука.

Йордан Гогев е бил 20 години в системата на Българската армия като офицер, а след това 10 години е работил в сферата на ВиК. Георги Илинов е работил 12 години в Завода за кондензатори, 12 години в Агенция „Митници, както и в частния бизнес.

Служебният премиер назначи нови заместник областни управители

От своя страна областният управител на Кюстендил Александър Пандурски посочи, че благодарение на институциите, Районната избирателна комисия, секционните избирателни комисии, трябва да се насочат усилията, така че в рамките на законодателството всеки един гражданин да изрази своите политически редпочитания, без да се достига до въздействие от страна на когото и да е било, за да бъде упражняван даден вот.

„Да, има такива съмнения, чували сме ги, споделяни са. Поради тази причина ние смятаме да направим всичко възможно, чрез съответните институции това да не се случва“, каза Александър Пандурски
Агенция "Фокус"