Празник на Трето основно училище Проф. Марин Дринов
Празник на Трето основно училище Проф. Марин Дринов / Дарик- Кюстендил,архив

ІІІ ОУ "Проф.М. Дринов" чества днес патронния си празник. На този ден, по традиция едно от най- старите училища в града почита личността и делото на бележития учен и просветител проф. Марин Дринов. Тържествената програма, посветена на 177-та година от рождението му, ще започне в 9 часа, с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на възрожденеца. Седмокласници ще представят поетично-музикална композиция "Святост и духовност" пред своите съученици, преподаватели и гости.
Най-малките ще посетят представление на детски театър и ще гледат филм в киното, четвъртокласниците ще разгледат къщата- музей на Димитър Пешев. Децата от прогимназиалния етап ще участват в спортни турнири по футбол в училищния двор. Цветя пред паметника на Пейо Яворов ще поднесат осмокласници и заедно със свои преподаватели ще разгледат експозицията в музея "Ахмед бей".
Трето основно училище е сред малкото в страната, носещи името на видния българин, основател на БАН и един от съставителите на първата ни конституция-Търновската. Тази година домакин на честванията ще бъде родното място на Дринов- Панагюрище, където по традиция се събират преподаватели от дриновските училища в София и Кюстендил, информира Антоанета Йорданова.