Празник на изкуствата Музите гостуват в Кюстендил
Празник на изкуствата Музите гостуват в Кюстендил / интернет

Празникът на изкуствата "Музите гостуват в Кюстендил" ще се проведе през месец май. Той е отворен за всички форми на изкуството: различни видове танци, музика, театър, изобразително изкуство, фотография, илюзионно и цирково изкуство, източни бойни изкуства, мода, огнено шоу и др. Организатори на събитието е сдружение „Музите", община Кюстендил и читалище „Братство".

„Кюстендил  бе избран с помощта на хора от града. Един от тях е поп изпълнителя Дани Деянов, който вече 4 издания присъства на Фестивала на изкуствата в Созопол. Бяхме предвидили празника в Кюстендил да бъде 4 дни, но заради това, че тогава събота ще е работен ден останаха единствено и 18 и 19 май. Празникът няма да има конкурсен характер. Всички участници получават грамоти и подаръци, осигурени от организаторите и спонсорите",заяви главният организатор от сдружение „Музите" Христина Кръстева.

Идеята на сдружението е събитието да се превърне в място за контакти и творчески идеи.
Празникът съчетава среща на млади таланти, творчески обмен и прекрасна ваканция.

„Искаме това събитие да се превърне в традиционно събитие в Кюстендил. Да създадем един празничен дух в Нощта на музейте и да направим хубав празник за кюстендилци и гостите на града", допълни Кръстева.

Откриването на фестивала ще бъде на 18 май от 18 часа с театрална постановка в читалище Братство. Час по- късно е и Микс концерт на участниците на Арката на пл. „Велбъжд". След 22 часа организаторите предвиждат всички участници да посетят Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов" - Кюстендил.

 

На следващия ден от 12 часа ще има още един Микс концерт на участниците, отново на Арката.