Празници на духовната музика в Дупница
Празници на духовната музика в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Нестинари и панаир на занаятите са в акцентите на 3-дневният фестивал „Празници на духовната музика" 2013 в Дупница. Идеята на фестивала е да се обедини духовността, обясни експерт "Култура" в община Дупница Таня Камбурова. Той започва в петък, в 20 часа на пл. "Свобода", а около 21 часа ще се представят нестинари от Бургас.
В събота, в 10 часа започва Панаир на занаятите - уличката около "Джамията", Околийска къща, пешеходната зона в центъра на града.
Също в събота ще има два концерта на открито, в 10 часа на фонтаните и в 16 часа в зала "Джамията". Също там ще се проведе и научна конференция, от 13 до 15 часа, като ще бъдат показани два филма.
В рамките на втория фестивален ден ще бъде представена книгата „Музика от храма". Мариана Анастасова ще презентира Су джок терапия, а проф. Нева Кръстева и нейни студенти - музикотерапия.
Вечерта ще се проведе концерт с участието на Диман Панчев и Петър Петров в 18 часа, в залата на театъра.
В последният фестивален ден, в неделя в 12 часа, на парк Рила ще бъде открита изложба от международния пленер „Славяни деца на Бога", а в 18 часа в заседателната зала на общината е концерта „В името на любовта" - с участието на актрисата Лиляна Шопова, цигуларката Чая Чанева, Павлина Павлова- мецосопран и Кина Околийска - пиано.