Повече паркоместа за инвалиди и зумери на сградите
Повече паркоместа за инвалиди и зумери на сградите / Дима Кирилова,Дарик радио

Специални устройства наречени “зумери”да бъдат поставени на вратите на обществените сгради, които да улеснят придвижването на хората със зрителни увреждания, предлага Борислав Лазаров, председател на съюза на слепите.Днес това предложение бе разгледано от областният управител Владислав Стойков и кметовете на общини от областта. Всички изразиха готовност да монтират подобни устройства .Цената им е 10 лв. за брой.

 “Всеки от незрящите разполага с дистанционно и когато приближи до сграда то се включва и незрящият се ориентира по сигнала. С едно дистанционно се задействат всички зумери, уточни зам. областният управител Радослава Чеканска. Хората с увреждания са поискали още от ЧЕЗ и КАТ да вдигнат по-високо таблата и пътните знаци, защото често се удрят в тях.Както и да имат осигурени по 4 места на паркинг за хора с увреждания.

С цел да сме по-близо до хората и проблемите на общините, ежемесечните срещи на областният управител и кметовете ще ги правим на ротационен принцип. На следващата, домакин ще е Методи Чимев в Дупница”, заяви Владислав Стойков.