Повече от две седмици десетки жители на Дупница са без вода
Повече от две седмици десетки жители на Дупница са без вода / Маргарита Петрова,Дарик радио

Повече от две седмици десетки жители на Дупница са без вода. Като редовни платци, те настояват и за редовно подаване на вода към чешмите им.

Повече от две седмици десетки жители на Дупница са без вода
netinfo

 

 

Живеещите на ул. Аракчийски мост вече няколко седмици се борят с безводието. В отделни случай вода имат само през нощта и то с много ниско налягане. Потърпевшите разказват, че проблема не е от сега, a сигнали са подавали нееднократно. Хората недоумяват защо в 21 век се налага да топят сняг, за да имат вода. С нея перат, мият и я използват за животните, които отглеждат. Купуват си и ежедневно минерална вода. Поставиха и ултиматум, ако проблема не намери решение и в чешмите им не потече вода ще блокират пътища. Срокът е 3 дни. По-възрастните дупничани споделиха, че те са участвали в изграждането на водопровода, като сами са копали за полагането на тръбите.

Управителят на ВиК Илия Илиев обясни, че няма видими причини за ниското налягане на водата. Той заяви, че тече проверка, за да се установи дали няма скрита авария, която да е причина проблема, тъй като водата е пусната максимално. „Няма видим проблем" заяви управителят на ВиК. Илиев допълни, че през зимата дупничани оставят външните чешми отворени, за да не замръзнат и това също се отразява на налагането. Какъв ще е резултата от проверката ще ви информираме, когато приключи.