Пощальоните в Дупница готови да напуснат работа сами
Пощальоните в Дупница готови да напуснат работа сами / Маргарита Петрова

Заради оптимизацията на структурата на „Български пощи" пощальоните са готови да напуснат доброволно, съобщи лидерът на КТ „Подкрепа" в Дупница Любка Георгиева. Според подписаното споразумение между ръководството на „Български пощи" и синдикатите, оптимизацията на структурата започва с програма за доброволно напускане на служители. Мярката влиза в сила от 15- ти януари. В Дупница пощальоните са изразили съгласие доброволно да напуснат работа, заради лошите условия, в които работят. Освен това получават минималната работна заплата и са на 7- часов работен ден, каза лидерът на КТ „Подкрепа" в Дупница Любка Георгиева, след разговор със синдикалния лидер в пощата Даниела Башова.

Работните места не са атрактивни и притесненията са, че ако пощальоните наистина напуснат, общината ще остане без такова обслужване.

В случай, че програмата за доброволно напускане не се приеме от работещите в структурата ще се премине към съкращения на персонала по общия ред, допълни Любка Георгиева. В структурата на пощата в Община Дупница работят 36- ма души.