/ iStock/Getty Images
Районна прокуратура - Кюстендил образува преписка по докладна записка на полицейски служител от областната дирекция в града за получена информация за „подготовка за евентуално купуване на гласове“.

На 29 юни в хотелски комплекс в Кюстендил – „две лица с двойно гражданство /на РСМакедония и РБългария/, неустановени към момента са провели среща с трето лице, жител на гр. Кюстендил неустановено към момента, като предмет на разговорите е бил предстоящите парламентарни избори“, се твърди записката.

Прокурор е възложил проверка на органите на МВР, като е дал пълни, конкретни и подробни указания за събиране на достатъчно данни, с които да бъде изяснена фактическата обстановка.  

Проверката на МВР трябва да се осъществи в срок не по-дълъг от 48 часа.

Материалите по преписката трябва да бъдат докладвани лично на наблюдаващия прокурор, който едва след това ще може да прецени има ли достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер. 

До момента в прокуратурата в Кюстендил не са постъпвали други сигнали за предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли.
 
Апелативна прокуратура София