Подменен протокол от изборите в Неделкова Гращица, алармира Силвия Велкова
Подменен протокол от изборите в Неделкова Гращица, алармира Силвия Велкова / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Силвия Велкова за подменения протокол в Неделкова Гращица
64030
Силвия Велкова за подменения протокол в Неделкова Гращица
  • Силвия Велкова за подменения протокол в Неделкова Гращица

Протоколът с резултатите от изборите от секцията в село Неделкова Гращица е подменен, алармират от Движение България на гражданите пред Дарик. Те са установили това при случайна проверка в сайта на ЦИК, където са качени, сканирани протоколите от всички секции. Така партията на Меглена Кунева губи 14 гласа.
"На протокола, който нашият застъпник донесе има един резултат за България на гражданите. Този протокол е подписан от членове та СИК и подпечатен с мокър печат- Вярно с оригинала, а протоколът качен на сайта на ЦИК е съвсем различен. Резултатът е друг, номера на протокола е друг, липсват подписи. Това е очевадно нарушение, което ние не можем да премълчим. Ще сезираме РИК и ЦИК, да ни отговорят възможно ли е да има два различни протокола, с различен номер и евентуално да се потърси отговорност на виновните лица", каза за Дарик областният координатор и водач на листата в Кюстендилски избирателен район Силвия Велкова. Тя допълни, че от днес започват проверка на всички протоколи от областта.

Подменен протокол от изборите в Неделкова Гращица, алармира Силвия Велкова
netinfo

Движение България на гражданите има по единия протокол 14 гласа, а в другия- 0 гласа.

http://results.cik.bg/pi2013/pdf/10/index.html

"Ако предположим, че това се е случвало и на други места, и са ни подменили по 2 гласа, по 1, това значи, че нашият резултат е по- различен. В село Неделкова Гращица ние сме трета политическа сила. В подменения протокол, нашите гласове са написани на КП "Българска пролет", каза още Силвия Велкова.