Подкрепа-Дупница чества 20-годишен юбилей. Идва д-р Тренчев
Подкрепа-Дупница чества 20-годишен юбилей. Идва д-р Тренчев / netinfo

Синдикалната структура на „Подкрепа“ в Дупница ще чества 20-годишен юбилей. За празника в петък ще пристигне в Дупница д-р Константин Тренчев.

Любка Георгиева, която е председател на организацията в града, определи като най-значимо събитие за тези 20 години барикадите през 1997 г.

"Това е събитие, което не може да бъде подминато", каза Георгиева. Тя подчерта, че „Подкрепа“- Дупница участва и във всички протести организирани на национално ниво.

Редица срещи са включени в програмата на д-р Тренчев - в 12.00 ч. в петък в мини „Бобов дол“, в 13.00 ч. разговор с кмета на Дупница Атанас Янев и председателя на ОбС Явор Тодоров. По-късно синдикалният лидер ще се срещне и с ръководството на ТЕЦ „Бобов дол“, а за 17.30 ч. е предвиден тържествен регионален съвет.

2200 души от бившата дупнишка околия членуват в синдиката, 44 са синдикалните секции, включително в мини „Бобов дол“ и ТЕЦ „Бобов дол“. Сред успехите, които Любка Геориева отличи е и влизането на синдиката в бившата „Еврошуз“. 
Най-големият проблем според нея е липсата на синдикални организации в частните предприятия и страха на хората да потърсят правата си.