Под знака на приемствеността, Виктор Янев прие щафетата от Иван Каракашки
Под знака на приемствеността, Виктор Янев прие щафетата от Иван Каракашки / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Приемственост беше ключовата дума по време на церемонията по встъпване в длъжност на новият областен управител на Кюстендилска област Виктор Янев. Той бе посрещнат от досегашният областен управител Иван Каракашки и представен пред медиите от депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин.
"Виктор Янев и доказал, че е добър администратор. Коректен човек, работил за благополучието на региона. Има достатъчно контакти, познанства и авторитет в цялата област", заяви Калфин. Депутатът е убеден, че постигнатото до момента е в резултат на добро взаимодействие и изрази надежда, че региона ще настигне по развитие Варна, Стара Загора и ще се възползва от близостта си до София.
Иван Каракашки отчете работата си като областен управител, заяви че направеното за година и половина не е малко, като призна, че има и несвършена работа.
"Опитахме се да има повече държава в областта, в положителния смисъл на думата. Контролирахме работата на Общинските съвета и нормативните актове на кметовете и звената на държавната администрация. По програмите за заетост осигурихме работа на 180 човека. Основната ни работа бе по държавната програма за Растеж и развитие на регионите", каза Каракашки и отново изброи проектите и обектите, които получиха финансиране от правителството на Пламен Орешарски.
"Голямата ми болка е пътя Кюстендил- София, през Конявската планина, където при смяната на правителството проекта отново беше спрян. Не успяхме да довършим проекта за Центъра за практическо обучение на студенти. Там проблем са 1, 2 млн. лв. нужни за ремонт на общежитието на ПГ по селско стопанство", допълни старият областен управител.
В отговор на казаното от Иван Каракашки, депутатът Кирил Калфин коментира: "Не бива да забравяме, че има приемственост. Вие довършихте това, което ние започнахме, а ние ще довършим това, което вие започнахте".

Под знака на приемствеността, Виктор Янев прие щафетата от Иван Каракашки
netinfo

Иван Каракашки подари на новият областен управител известна марка химикал, като му пожела здраве и по- малко проблеми.
Виктор Янев пое ангажимент да има приемственост по отношение на довършване на започнатите проекти в областта. Той ще се придържа в работата си към целите на Европейската стратегия 2020.
"Отговорно поемам поста. Благодаря за доверието на ПП ГЕРБ, но то трябва да се подплати с много работа. Ще използвам всичките си професионални качества, за да се приложи държавната политика на регионално ниво", каза Виктор Янев. Той все още не знае имената на заместниците си, като се очаква заповед на премиера Борисов.
Новият областен управител ще даде възможност на всеки от работещите в Областна управа да защити работното си място. Предстои опознаване и преценка за това, кой как се справя със задълженията си.