Победа издигна Сините извори в група Осогово
Победа издигна Сините извори в група Осогово / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

"Сините извори" от Горна Гащица, известни като "полицейският отбор" победиха с 2:3 "Руен" в Богослов, в последен за есенния полусезон мач на областна футболна група "Осогово". Успехът изкачи Иван Георгиев и неговите съотборници до 5- то място във временното класиране.
Домакините откриха резултата с попадение на Радостин Стоянов през първата част. Гостите изравниха с гол на Георги Георгиев. Футболистите от Богослов обаче отново дръпнаха в резултата след точен удар на капитана си Митко Поромански. В заключителната част на мача настъпи пълен обрат. Точни за "Сините извори" бяха Христо Цветанов и Георги Георгиев, в 85 и 86 минути, за крайното 2:3.
Отборът на Горна Гращица събра 18 точки и зае 5- то място след есенния полусезон, като изпревари Лозно и Слокощица, а Богослов е на 8- мо място с 16 точки.
Областният съвет на БФС- Кюстендил присъди служебна победа с 6:0 за "Струмска слава"- Търновлак над "Спортист"- Слокощица, за прекратения мач от последния кръг, пи който гостите от Слокощица напуснаха терена, недоволни от съдийството, при резултат 3:0 за домакините.
Търновлак е на 9- та позиция с 12 точки, като отбора направи добър финал на полусезона, след като с организацията н клуба се зае по- активно адвокат Кирил Станчев.