По-висок процент на оптимистите в Кюстендил за бъдещето на България
По-висок процент на оптимистите в Кюстендил за бъдещето на България / netinfo

   "58% от българите са песимисти за бъдещето на България", заяви Михаил Мирчев, ръководител на социологическа агенция АССА - М.

  Той е в Кюстендил за откриване на Евроцентър в града.

  Мирчев посочи, че в  Кюстендил резултатите от въпроси относно бъдещето на България и доволни ли сте от доходите си, са по-силно поляризирани в сравнение със страната. В процентно отношение в Кюстендил е по-голям броят на хората удовлетворени от доходите си, както и тези с много ниски възнаграждения. Същевременно оптимистите за бъдещето на България са повече, а заедно с това  е висок процентът на хората равнодушни към членството на България в ЕС.

 5 % от българските семейства получават пари от роднини в чужбина, а други 5 % от семействата искат, но роднините им нямат възможност да пращат пари. 

 63 % от българите считат себе си за успели хора, като се отчита спад в положителните отговори с 2% спрямо резултатите за декември 2007 г.

  79% от българите смятат, че парите от еврофондовете са нужни най-вече за здравеопазване, а за 69 % на първо място е образованието.  

   Мирчев заяви, че парламентарните избори ще бъдат безкрайно интересни. Той допълни че през последните два месеца се наблюдава спад с 2 %  от рейтинга на Бойко Борисов, което е прецедент за последните 4 години. Въпреки това ГЕРБ води убедително.