По над 4 гола средно на мач в селските групи- Осогово и Рила
По над 4 гола средно на мач в селските групи- Осогово и Рила / netinfo

1 267 са отбелязаните голове през изминалите първенства в областните групи „Осогово" и „Рила", като в кюстендилската група са 733, или 4,70 гола средно на мач и 534 в дупнишката, или 4,04 гола на мач. Най-много голове в група „Осогово" са вкарали футболистите на „Спортист"- Слокощица 87, следвани от три отбора с по 80 гола- „Струма"- Нов чифлик, „Жиленци" и „Сините извори"- Горна Гращица. Най- резултатни в група „Рила" са били „Славия"- Яхиново с 68 гола, „Ботев"- Крайници 63 и „Рилски орли" с 58 попадения.

С най- слаба защита са „Стоби"- Стоб, с 69 допуснати гола, следвани от „Бенковски 53"- Сапарево с 65 и „ЗКМО" Бараково с 64 гола.

В Кюстендилският регион "рекордьори" по допуснати голове са „Осогово"- Багренци със 107 , следвани от „Септември"- Жабокрът с 94 и „Копие"- Копиловци с 85 попадения.

„Като споменаваме защита, трябва да отдадем заслуженото и на най- добрите в това отношение, а те са победителите в групите „Струма" и „Рилски орли", съответно с 25 и 20 допуснати гола", пише в анализа на Областният съвет на БФС.         

Голмайстор на група „Осогово" е състезателят на „Струма"- Нов чифлик Крум Крумов с 19 гола, следван от Огнян Огнянов, играл последователно в „Стр.слава"- Търновлак и „Сините извори", съответно с 8 и 10 гола или общо 18, и трети е Огнян Ангелов, също играл последователно в „Руен"- Богослов и „Спортист"- Слокощица, съответно с 11 и 4 попадения или общо 15 гола.

В дупнишката група голмайстор е Борислав Борисов от „Славия"- Яхиново с 18 гола, следван от четирима футболисти с по 17 гола, а именно- Петър Раков и Денислав Болюков от „Горица"- Овчарци, Кирил Чорбаджийски от „Ботев"- Крайници и Емил Димитров от „Сокол"- Самораново.