По идея на НЧ Асклепион и Майчина любов- картина на кюстендилски художник за Девойка Кюстендилска пролет
По идея на НЧ Асклепион и Майчина любов- картина на кюстендилски художник за Девойка Кюстендилска пролет / НЧ Асклепион
НЧ „Асклепион 1998“ и женското дружество „Майчина любов“ спазиха поетия преди 1 година  ангажимент  да подаряват картина на кюстендилски художник на всяка  девойка, носителка на титлата „Кюстендилска полет“. Картина на художника Здравко Анев, която  бе връчена  на Снежанка Пенова на среща в Социалната трапезария „Лили Шмидт“, където е и офисът на „Майчина любов“. 
От  НЧ „Асклепион 1998“ имат позиция, че би било хубаво девойката, обявявана всяка година за пролетен символ на Кюстендил, да получава като награда- картина от кюстендилски художник.

“Това би било нещо наистина ценно, с което тя ще запомни по специален начин  пролетта на своя триумф, ще остане в семейството й като  реликва и няма да изгуби стойността си с времето. Освен това, такъв подарък е и жест към творците от Кюстендил, който има славата на „град на художниците“ и „града на Майстора“.

По идея на НЧ Асклепион и Майчина любов- картина на кюстендилски художник за Девойка Кюстендилска пролет
НЧ Асклепион

Снежанка Пенова разказа пред домакините на срещата за себе си, за своето училище – ПГИМ „Йордан Захариев“, за заниманията си с поп и джаз пеене, за плановете си да се посвети на банковото дело, след като догодина завърши средното си образование.  Преди седмица тя бе поканена от Музикално сдружение „Марин Големинов“ да даде старт на благотворителните инициативи в Кюстендил за събиране на средства за лечението на 14-годишния кюстендилски ученик Теодор Велинов преди заключителния концерт от програмата на Майските музикални дни. 
 
НЧ Асклепион