По-големият брат Миньор победи пред Ник. Вангелов и Миро
По-големият брат Миньор победи пред Ник. Вангелов и Миро / netinfo

Елитният Миньор Перник победи с 2:0 като гост третодивизионния Миньор Бобов дол в приятелска среща, съобщава сайта www.gong.bg.

Отборът на Антон Велков поведе още в 11-ата минута с гол на смятания за двойник на Кристиано Роналдо- Даниел Златков. Костадин Марков центрира от пряк свободен удар, а Златков бе най-съобразителен в наказателното поле и с глава прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря Манов.

Само две минути след почивката домакините нацелиха гредата, когато след контраатака на Миньор Бобов дол, Лозанов шутира от границата на наказателното в левия страничен стълб.

Гостите от Перник стигнаха до втори гол две минути преди края на контролата. След отлично изпълнение на пряк свободен удар от 22 метра Младен Стоев вкара в горния десен ъгъл на вратата за крайното 2:0.

Срещата в Бобов дол бе изгледана на живо от собственика на Миньор Перник Никифор Вангелов и певеца Миро, който ще представлява България в тазгодишната Евровизия.

„Все пак трябваше да усетим, че можем да бием някой. Разбира се, че контролата беше полезна, защото имаше настроение, а и трябваше да уважим хората от Бобов дол, всичко тук беше много добре организирано", заяви Велков.

„Радващото е, че почти всички футболисти са здрави. Очаквам старта на първенството. Едва ли някой може да даде отговор на въпроса дали сме готови за старта на първенството, но смятам, че сме готови да започнем шампионата. По-важното обаче е как ще го завършим", каза още наставникът на Миньор Перник.