ПМГ- Кюстендил въвежда електронен дневник собствено производство
ПМГ- Кюстендил въвежда електронен дневник собствено производство / Влади Владимиров, архив

Електронен дневник ще въведе за втория учебен срок ПМГ "Проф. Емануил Иванов"- Кюстендил. Идеята е достъпа до него да е безплатен за родителите.

"Ние може и да не сме първото училище в града с електронен дневник, но ще бъдем първото, което ще използва такъв- наше производство", каза директорът Ани Кюркчиева, имайки предвид проект на двама ученици, който спечели национално състезание по "Информационни технологии".

"Училището ни е едно от малкото в страната, в които всеки учител разполага с лаптоп. От няколко години искам да въведа електронния дневник, но фирмите, които го предлагат искат по 4- 5 000 лв., офертата включва месечни такси и плащане на SMS от родителите, на цена от 1, 20 лв. Затова с колегите по информационни технологии решихме да възложим разработката на такъв дневник", коментира директорът на ПМГ. Според Ани Кюркчиева, един родител трябва да може да вижда само оценките и забележките за поведението на своето дете.

Директорът на ПМГ отново заяви, че съжалява за нереализираната паралелка по "информатика", при последния план- прием след 7- ми клас.

"Може би профила не е лесен, но децата, които го завършват придобиват ценни знания, много от тях след състезания получават покана от ВУЗ  и пробиват", заключи Ани Кюркчиева.