План за развитието на речните басейни в областта
План за развитието на речните басейни в областта / netinfo

Басейнова дирекция ще проведе обществено обсъждане на проекта на Плана за управление на речните басейни в Западнобеломорския район за област Кюстендил. Поканени са всички заинтересовани, граждани и медии. Експерти на дирекцията ще представят  проекта на първия План за управление на речните басейни и  програмите от мерки за постигане на по-добро състояние на водите. Ще има възможности за дискусии, излагане на становища и препоръки.

Плана за управление ще влезне в сила януари 2010 г. и ще бъде актуален до 2015 година. Участието на обществеността в изготвянето и приемането му е основен приоритет заложен в Европейската рамкова директива по водите.

Обсъждането ще се проведе в конферентната зала на Областна администрация - Кюстендил от 10:00 ч на 4 юни 2009 г. (четвъртък).     

Западнобеломорски район за басейново управление обхваща водосборните области на реките Струма, Места и Доспат. Районът обхваща територията на областите Благоевград, Перник, Кюстендил и части от област Смолян и област Пазарджик.

Планът за управление на речните басейни в Западнобеломорски район, както и мерките към него са публикувани на Интернет страницата на басейновата дирекция www.wabd.bg в раздел "План за управление".