Пламен Данаилов остава председател на СДС- Дупница
Пламен Данаилов остава председател на СДС- Дупница / netinfo

Пламен Данаилов остава председател на СДС - Дупница, това обяви на пресконференция самият той. На нея той коментриа, че „резултатите на СДС са плачевни и са най-слабите постигани досега изобщо. За съжаление Синята коалиция не беше успешна", допълни Данаилов и посочи, че резултатите й на тези избори са два пъти по-ниски, отколкото резултатите на СДС и ДСБ взети заедно на предишните парламентарни избори през 2005 година. Данаилов посочи три причини довели до този резултат: създаването на Синята коалиция, конфликтът между Пламен Данаилов и областния председател на ДСБ доктор Иван Пипонов и на трето място - нарушаване на устава на партията.

„На много места в България беше подменен вота от вътрешните избори", коментира още Данаилов. В Кюстендилска област са постигнати едни от най-слабите резултати.

„Заради множеството атаки срещу мен поисках от общинския съвет да ми бъде гласуван вот на доверие. От 24 присъстващи членове на събранието, 24 гласуваха „за", нямаше нито един „против" или „въздържал се", заяви Пламен Данаилов.