Пл. Миланов обжалва решение на ОС
Пл. Миланов обжалва решение на ОС / netinfo

Пламен Миланов ще обжалва решението на ОбС Дупница за премахване на паркинга на Минчовия площад в Дупница

 

Вчера на сесия на ОбС в Дупница беше решено досега съществуващата таксиметрова пиаца на Минчовия площад да бъде преместена на паркинга на същия площад.

Това е единствената пиаца в България където жълтите коли ще се редят една до друга, а не една след друга, така ще се наруши реда за вземане на клиенти - коментира Миланов. Предложението за промени в докладната беше внесено в последният момент и според Миланов цитирам „частният общински съвет, макар да има някои изключения, все пак всички приеха предложението". С това не се облекчава движението и паркирането в Дупница, а ще го затруднят - смята Миланов, тъй като, за да паркират автомобилите на пиацата, трябва да се изнесат на платното за движение. Това е удар срещу мен и срещу хората, които работят като таксиметрови шофьори. „Всичко което се прави се прави целенасочено" - каза Миланов и допълни, че като се опитват да съсипят неговия бизнес, съсипват още 80 човека, които си изкарват прехраната с тези таксита. Миланов е главният свидетел по делото за организирана престъпна група.

Ако това решение влезе в сила до седмица - две ще има пререкания на таксиметрови шофьори прогнозира Миланов. Таксиметрвоите превозвачи са готови и на протести ако се стигне дотам. Ако се приеме този вариант общината трябва да напарви пиаци в района допълни Миланов.