Писта Осогово е без опасни камъни, с нова система за ски карти и оръдия за сняг
Писта Осогово е без опасни камъни, с нова система за ски карти и оръдия за сняг / Личен архив

Подготовката на писта "Осогово" за зимния сезон продължава. Голяма част от опасните камъни са извадени, сменени са голяма част от основните действащи елементи на ски влека, старите тегличи тип "котва" са сменени с нови 100, но тип "паничка", разширена е една част от шейнарската писта.

Писта "Осогово" е без опасни камъни, с нова система за ски карти и оръдия за сняг
netinfo

"За съжаление липсват важни елементи за сигурност и правилно действие на съоръжението. Очаквам до една- две седмици да пристигне важната техническа част, както и италиански техници за отстраняване на проблемите по влека и утъпкващата машина. Инсталирана е нова пропускателна система за ски карти- чип карта "свободни ръце", с видео контрол на всяка карта, поради хитруване и препродаване на карти. В процес сме на тестово инсталиране и на 10 оръдия за сняг", коментира за Дарик новият собственик на голямата ски писта в Осоговската планина Явор Спиридонов. Той се надява пистата да е готова да посрещне скиорите преди 30 декември.

Писта "Осогово" е без опасни камъни, с нова система за ски карти и оръдия за сняг
netinfo

Полагат се усилия и за подобряване на условията за паркиране около писта "Осогово".
Подобрения са извършени и по пистата на Фън парк "Осогово".

"Затревихме по- големия скок, защото е много стръмен и трудно се задържа тревата, а и снега.

Писта "Осогово" е без опасни камъни, с нова система за ски карти и оръдия за сняг
netinfo

Най- после влиза в сила подробния устройствен план за новия ски влек на територията на snow park, така ще се разшири тази ски и сноуборд зона. Все пак има нещо обнадеждаващо", завърши с усмивка Явор Спиридонов.