Пипнаха телефонен измамник
Пипнаха телефонен измамник / netinfo

  Участник в схема за извършване на телефонни измами задържаха дупнишки полицаи. Той е на 35 години и е получавал парите от "жертвите", след като им съобщавал по телефона, че техни близки са причинили тежко пътно- транспортно произшествие и за да бъдат освободени са нужни големи суми пари.

  От две възрастни жени "попаднали в капана му" на 79 и 84 години мъжът е получил вчера съответно 1 290 и 1 300 лева. Една от бабите сигнализирала полицията и помогнала за бързото задържане на измамника. В него са открити и иззети час по- рано получените пари от възрастните жени.

  В хода на разследването е установено, че задържаният работи в екип с други партньори. Той ще остане в ареста 24 часа. Работата по установяване на съучастниците му продължава.

  86- годишен дядо от Дупница "изгоря" с 1 000 лв. по подобна схема, след телефонно обаждане, че внука му е предизвикал тежка катастрофа.

  Шестима кюстендилци са били "обект на внимание" на телефонни измамници. Всички са възрастни хора и нито един от тях не е пострадал.

 Полицията съветва гражданите да не откликват на подобни искания и да се обадят на тел. 166.

   Измамниците  в много от случаите предлагат и лесна печалба, като се купят изгодно части и след продажбата им на по-добра цена ще спечелят и двете страни.

   Друг  трик, който се ползва е, след като са проследени в банкова институция или пощенски клон, клиентите да бъдат спирани на улицата с предложение да се проверят изтеглените пари. Имало съмнение за фалшиви банкноти. После ги водят в друга сграда, обикновено с два входа, и от там изчезват с парите.

   Банковите служители напомнят, че уточнения  се правят само в институцията, от която са получени парите.