Пипнаха четирима крадци, действали в няколко обекта два месеца
Пипнаха четирима крадци, действали в няколко обекта два месеца / netinfo

Четирима души са задържани, след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ на МВР-Кюстендил. Те са на възраст от 23 до 48 години, като през февруари и март тази година са извършили няколко кражби.

В дните между 19 и 21 февруари те извършили взломна кражба на помещение за производство на ПВЦ дограма в с. Катрище, община Кюстендил, откъдето отнели електрожен "Кракра", самоделен електрожен, моторен трион, ъглошлайф и 60 м удължителен кабел. Между 28 февруари и 2 март нахлули в работилница на ЗК "Коняво", откъдето задигнали прикачен инвентар и резервни части за трактор. Дни по-късно между 13 и 15 март те атакували отново работилница на ЗК "Коняво" и откраднали електрожен "Кракра", удължител и резервни части за трактор. Последният удар преди да бъдат заловени задържаните извършили между 19 и 24 март. Тогава от обект на пречиствателна станция за отпадни води в кв. "Изток" в Кюстендил те откраднали седем тръби от неръждаема стомана на стойност 4600 лв.

Част от вещите са открити. Задържаните са с богати криминални досиета, многократно осъждани и разследвани за противозаконни деяния. Срещу тях са образувани досъдебни производства.