Кюстендил
Кюстендил
Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев”-Кюстендил чества патроненния си празник. На барелефа в училището бяха поднесени цветя от ученици.

Представители от всички паралелки посетиха историческия музей на град Кюстендил, къщата-музей на Димитър Пешев и картинната галерия „Владимир Димитров – Майстора“. Тържественното отбелязване на патрона на училището беше представено в Килийното училище, чрез концерт-спектакъл.

Кюстендил

В своето обръщение към колекитва на гимазията директорът Таня Динева сподели радостта си от постигнатите успехи през тази учебна година. На Национално състезание по счетоводство за средношколци отлични оценки са получили: Радмила Митова, Антон Станков, Мила Йорданова, Аксела Добринишка и Ивета Николова - 12 клас, които се признават за приемен изпит в УНСС.

Кюстендил

До национален кръг на олимпиада по български език и литература беше допусната Мила Йорданова - 12 клас. На Национално състезание „Най-добра бизнес идея“ бяха класирани - Антон Станков и Ивета Николова - 12 клас. Учениците от 11 клас - Кристина Христова, Виктория Тишанска и Габриела Младенова бяха класирани за втори етап на Национално състезание по статистика. За национален кръг на състезание по счетоводство е предложен – Тодор Василев, 11 клас.

Кюстендил

Новоприетите ученици от 8 клас се запознаха с автентични снимки, направени от Йордан Захариев по време на своите изследователски обиколки из Кюстендилско. Носителките на призови места от национални музикални конкурси - Василиа Петрова и Йоана Иванова развълнуваха публиката със свои изпълнения на песни за България.

А Велиана и Янислав напомниха със стихотворения от български поети за делото на героите, посветили себе си на Освобождението на България. Денят продължи с дебат „141 години от Освобождението на България“ в читалище „Братство“.