Петър Паунов с предложения към главния прокурор за бариери пред купения ромски вот
Петър Паунов с предложения към главния прокурор за бариери пред купения ромски вот / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Среща с главния прокурор Сотир Цацаров ще поискат кметът на Кюстендил Петър Паунов и представители на Коалиция „Кюстендил”. На нея те ще му дадат конкретни примери за нарушения в изборния процес и конкретни предложения за промени в законодателството.

„Бяхме свидетели на цигански нишки и едни доста охранени момчета, с едни списъци, по които водеха хората да гласуват в ПГ селско стопанство, което според нас е грубо нарушение на закона. И ако то е останало незабелязано за част от служителите на МВР, то със сигурност нямаше да убегне от вниманието на дежурният прокурор. Висококвалифицирани специалисти могат да следят вота в тези смесени секции, защото е ясно, че това подменя избора на хората. За щастие в нашият град, голямата избирателна активност обезсмисли до голяма степен купения вот и голяма част от листите разчитащи на купени гласове и на голяма доза агресия останаха под чертата”, заяви избраният за трети път за кмет на Кюстендил Петър Паунов.

Той зададе и въпроса какво се случва в ромските гета, където има секции.

„Дежурният прокурор трябва да бъде по- близо до смесените секции и в гетата, където в България се гласува. Прокуратурата трябва да подкрепи много силно МВР с категоричността на действията си. Уверявам Ви, че ако там имаше човек овластен, с юридическо образование, много от тези яки момчета нямаше да седят до оградите и да насочват всеки един от циганската махала. Това ще бъде решение на законодателната власт в бъдеще, но ние ще го споделим с главния прокурор. Виждахме как цели катуни се водеха към секциите и как още от сряда се плащаха вересиите в магазините в циганския квартал. Започнаха да се плащат и глобите на каруцарите, които са нарушавали обществения ред. Няма да позволим анархия в Кюстендил. Ние сме ясната бариера пред всичко незаконно, което някои се опитват да се случи в региона. Нашите съграждани не са били никога толкова категорични в линията, която трябва да се следва”, коментира кметът Петър Паунов.