Петър Паунов получи медал в Тампере
Петър Паунов получи медал в Тампере / netinfo
Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов e първият българин, удостоен с почетния медал на парламента в Тампере. Той получи медала на официална церемония лично от кмета на града.

Днес кметът на Община Кюстендил се срещна с колегата си от град Тампере /Финландия/ Тимо Ниеминен и с посланика на България във Финландия – д-р Пламен Бончев.

Петър Паунов е на официална визита в Тампере, заедно с общинските съветници д-р Лилия Чингарска и Валентин Микев. Посещението е по покана на Сирка Мерикоски /бивш кмет на града/, която беше в Кюстендил по време на местните избори в България. След като Паунов беше избран за кмет, той получи поздравителен адрес за избирането му , както и покана да посети Тампере, потвърдена и от настоящия кмет на Тампере.

Делегацията от Кюстендил бе посрещната от домакините в замък, построен през 1896 година, който сега е резиденция и в който отсядат само официалните гости на Тампере.

Срещата на двамата градоначалници беше в сградата на местния парламент, където Паунов получи медала. Кюстендилци се разписаха и в почетната книга на специалните гости на Тампере. Паунов връчи официална покана на финландския си колега да посети Кюстендил.

По време на официалната визита ще бъдат проведени разговори във връзка с възможностите за сътрудничество в социалната сфера и инфраструктурата, съобщават от общинска администрация.