Петър Паунов: Кюстендил единствен в Европа се справи с найлоновите торбички
Петър Паунов: Кюстендил единствен в Европа се справи с найлоновите торбички / netinfo

Преобразяването на двора на Езиковата гимназия, активността на децата и учениците през "Кюстендилско лято", създаването на "Ученическо хранене" , справянето с найлоновите торбички, създаването на приют на кучета са част от успехите, постигнати от общинското ръководство в Кюстендил. Това каза в ефира на "Дарик" кметът на общината Петър Паунов по повод едногодишното си управление.

"Кюстендил е единствената община в Европа, която успя да се справи с найлоновите торбички. Има вече обаждания от много европейски градове- Европа се интересува от нашия град", каза Паунов.

"Работим успешно и по сметището. Не ни грозят глоби и санкции", допълни още градоначалникът. Сметището в Радловци ще служи за претоварна площадка, а боклука ще се извозва до депото в Кочериново, като ще бъде изградена и сепарационна инсталация. Паунов е имал среща преди дни с колегите си от Благоевград, Дупница и Кочериново.

Паунов сподели, че се надява в първата година от управлението частично да е оправдал очакванията на хората и че е положил добра основа за постигане на добри резултати.