Петър Паунов: 2014 г. за Кюстендил- не спасяване, а значително подобрение
Петър Паунов: 2014 г. за Кюстендил- не спасяване, а значително подобрение / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Като „ключова" за развитието на община Кюстендил, определи 2014 година кметът Петър Паунов, по време на общественото обсъждане на бюджета. 33, 5 млн. лв. е рамката на Бюджет 2014 на община Кюстендил.
"Амбициозна рамка, надявам се да я изпълним. Текат обществените поръчки за окончателно довършване на хотел „Кюстендил" и за ремонт на ниското тяло на бившия Партиен дом. И последните празници показаха, че Кюстендил е тесен, като нямаше места за около 500 души, които искаха да посетят града. В инфраструктурата, залагаме на нов водопровод за минералната вода до хотел „Кюстендил" и стадион „Осогово", както и на ремонтните дейности на съществуващия водопровод за минералната вода, който е с по- малък цолаж и за по- ниско налягане", заяви кметът на Кюстендил. До Петър Паунов бяха и тримата му заместници- Надя Каратова, Росица Плачкова и Виктор Янев. В залата присъстваха председателят на ОС Иван Андонов, съветници, служители от администрацията, кметове на села, директори на общински предприятия.

Петър Паунов: 2014 г. за Кюстендил- не спасяване, а значително подобрение
netinfo

Кметът посочи, че се забелязва съживяване в икономиката и не изключи повече сделки с общински имоти. Паунов припомни, че общината се въздържаше с годините на криза да продава на безценица.
„През последните 6 години, за Кюстендил нямаше и стотинка към държавните субсидии. За Кюстендил имаше солидна цедка за европейските програми. След лошото обаче идва хубаво. Надявам се да се реализират намеренията ни в областта на балнеологията. Има интерес към земеделската продукция и за инвестиции в земеделието, но не може без добра преработвателна промишленост.Няма да правим кораби, приоритет са- туризъм, балнеология и инвестиции в образованието и иновациите", коментира Петър Паунов.
Кметът на Кюстендил отчете като положителен знак подобрената комуникация с държавната власт, като изрази надежда тя да не приключи до изборите за Европейски парламент.
„Тази година трябва да говорим, не за спасяване, а за подобряване на ситуацията в общината, при това значително подобряване", заключи Паунов на общественото обсъждане на Бюджет 2014 г.

Петър Паунов: 2014 г. за Кюстендил- не спасяване, а значително подобрение
netinfo