Петър Курумбашев: Българският народ се нагледа на спасители на плажа
Петър Курумбашев: Българският народ се нагледа на спасители на плажа / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Избори за ЕП 2014

Само трите големи партии- БСП, ГЕРБ и ДПС ще имат евродепутати в Европейския парламент, прогнозира кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Петър Курумбашев.
"Изключително трудно се прескача 6% бариера, независимо от това каква големина на бицепса се показва по време на предизборната кампания. Мисля, че и българският народ се понагледа на спасители на плажа, което не значи, че не могат да се появяват нови", заяви Курумбашев в Кюстендил.
При представянето му, зам.- председателят на НС Мая Манолова заяви:
"След като Достена Лаверн, която също е интелектуалка, както и Петър Курумбашев се влюби в Кюстендил и обеща да работи за неговата кауза, сега ни гостува още един кандидат за евродепутат, който очакваме да запленим с красотите на нашия град. Така че, нашият Кюстендил да има двама персонални евродепутати в ЕП, тъй като и Петър Курумбашев ще стане член на ЕП".
Гостът допълни, че в листата на Коалиция за България са още двама интелектуалци- проф. Андрей Пантев и Сашо Симов. "Ние се борим Симов да стане евродепутат, той е 8- ми в листата. Знаете че, Станишев няма да отиде в ЕП и при 7 евродепутата ще влезе Сашо Симов, той е едно блестящо перо".
Петър Курумбашев коментира още в Кюстендил, че е впечатлен от кандидатът на ПЕС за председател на Европейската комисия Мартин Шулц.
" Той е пето дете е в едно 5- членно семейство. Израснал в бедно място, в една полуразрушена, след войната Германия. Започнал като продавач в книжарница и стигнал до това да бъде председател на ЕП. Зададе ни много човешки и прости въпроси, а именно- дали сме загубили способността си да усещаме болката от това, че един млад човек няма жилище, няма образование, няма приятелка, няма приятел и дори най- лошото няма надежда? Защото, в последните години кризата изтри не само работата на някои хора , а и надеждите в тях. Дали сме способни да усещаме болката на един 60- годишен човек, загубил работата си и не може да си плаща ипотечния кредит, и ще загуби жилището си, за което е работил цял живот?
Левицата е тази, която дава отговори на тези въпроси. Левицата е тази, която винаги е чувала гласа на унизените и оскърбените в обществото, и тези, които казват, че трябва да има шанс, и по- добро здравеопазване и образование за по- бедните", заключи Курумбашев.
Кандидатът за евродепутат вижда своето място в 3 от комисиите на ЕП- "Околна среда, здравеопазване и безопасност на храните", "Промишленост, енергетика и иновации", "Земеделие".
"Не трябва да отиваме в ЕП с ниско самочувствие, като от провинцията на Европа", заключи Петър Курумбашев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление