Парад на хвърчилата в Шабла
Парад на хвърчилата в Шабла / Зелен център
Отново кюстендилска песен е класирана сред финалистите за Детска мелодия на годината 2020 година. Автор на музиката е Иван Стойнев, а на аранжимента Олег Танев. Текстът е на Христина Димова от Ракитово.
Песента се казва “Ята от хвърчила”. Предстои избор на изпълнители и изработката на видеоклип.

Авторът на музиката е добре познато име – Иван Стойнев. Той е създател на вокалната школа “Тип топ” и детския музикален фестивал “Златни ябълки”.

“Най- много се радвам, че се създават авторски, нови песни за деца. Аз отдавна съм срещу това безобразие в България, да се пеят по конкурсите песни на Георги Христов, на Маргарита Хранова и др. известни изпълнители, не че тези песни не са хубави, но децата трябва да пеят песни съобразени с възрастта им. Дава се възможност и за изява на автори, които не са членове на Съюза на композиторите. Радвам се и на идеята на Надя Ботева- организаторът на Детска мелодия на годината, да бъде издаден диск и тези песни ще влязат в училищата и детските градини, за да променим музикалния климат на децата и те да слушат хубави детски песни”, коментира пред Дарик Иван Стойнев.
 
Дарик- Кюстендил