Павлин Димитров призова за търпение колегите си в МВР
Павлин Димитров призова за търпение колегите си в МВР / Дарик Кюстендил

 "Всички служители трябва да знаят какво се случва, какви са проблемите и какви са мерките, които са предприети за тяхното разрешаване. Аз съм убеден, че това ще се случи, коментира в Гюешево зам. министърът на МВР Павлин Димитров протеста на служителите от МВР днес. Според него ескалацията на напрежението идвала от факта, че част от представителите на синдикалните организации не разполагали с такава информация.

  "Едва ли ми е приятно да съм лошият човек в ръководството на министерството. Неминуемо условията и социалния статус на служителите ще бъдат променени, но призозавам да проявят малко търпение", каза Димитров. "Служителите в МВР заслужават не само повече уважение, но и повече възнаграждения и рано или късно ще се случи, но държавата се намира в криза", добави още Димитров.

  Той заяви, че от 13-те искания на колегите му произтичал допълнителен финансов ресурс. Според Димитров имало и политизиране на дебата. "Ние сме деполитизирана структура и не е възможно политическа партия да влия върху функциите на МВР", каза още заместник министъра.