Паунов внася предложение в Министерския съвет
Паунов внася предложение в Министерския съвет / netinfo
   Кметът на Кюстендил Петър Паунов ще внесе в Министерския съвет предложението си за промяна в администрирането на средства от еврофондовете. Идеята е то да излезе от министерствата и да се съсредоточи на регионално ниво, така че всеки кандидатстващ с проекти да има възможността да получи компетентна помощ на местно ниво, вместо да се налага да търси съдействие в министерствата в столицата.

   „Предстои низ от законодателни предложения, но още в началото на годината регионализацията на еврофондовете е необходимо да стане факт, защото сега парите са далеч от хората", коментира кметът Паунов. Той получи подкрепа на идеята си от голяма част от регионите в страната.

    „Факт е че на България са отнети акредитации на агенции за администриране на 220 млн. евро, съвсем скоро още 300 млн. могат да се отнемат. Необходима е и промяна в оценителните комисии, трябва да бъдат привлечени експерти от чужбина, които да гарантират, че парите се разпределят правилно", коментира Паунов. Идеята е подкрепена и от президентът на „Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

  Петър Паунов ще се срещне и с националния синдикат – КНСБ.