Паунов предлага Синя карта на България
Паунов предлага Синя карта на България / netinfo

Пълна инвентаризация на членската маса и клубовете по места на СДС, предлага Петър Паунов, ако бъде избран за лидер на партията.

Една от идеите на Паунов е изготвянето на "Синя карта на България". "КАРТА на СДС - географията, релефа, ресурсите, инфраструктурата, климатичните условия, високите и непроходими места, гъстота на населението, професионален, възрастов и социален профил на обществените групи, развитие на секторите в икономиката, обществените проблеми, нивото на квалификация на хората, традициите”.


"СДС има нужда от повече такива хора, от лидери, които могат с личния си пример да допринесат за авторитета на СДС. Аз вече съм показал, че мога да го направя и то в реалното управление, в трудната среда на местното управление, където няма къде да се скриеш от избирателите си. Показали са го и други кметове на СДС, показали са го депутатите", заяви кметът на Кюстендил, при официалното представяне на програмата си за председател на СДС.


Той предлагада бъде създаден "Съвет на регионите", съвет на опита – кметове (биши и настоящи), общински съветници, хора с бизнес, които да прилагат на място програмата на СДС.

Паунов е член е на СДС от март 1999 година – при сформирането на младежкото СДС. Председател на общинската  и областни организации на СДС- Кюстендил от 24 април 2004 г. Не е напускал СДС, не е членувал в други партии, пише в автобиографията на Петър Паунов.