Паунов бе най- бърз по трасето Богослов- Студен кладенец
Паунов бе най- бърз по трасето Богослов- Студен кладенец / netinfo

Николай Паунов с "Мицубиши Лансър Ево9" бе най- бърз по трасето Богослов- Студен кладенец, в 5 кръг от Националния планински автомобилен шампионат. Неговата средна скорост е 103 км/ч. И в двата манша Паунов финишира 5- километровото трасе с време под 3 минути.

Николай Паунов победи в генералното класиране на клас A+N. Втори се класира Йордан Тодоров със "Ситроен Саксо", а трета е Екатерина Стратиева със "Ситроен С2".

 

 

 

 

 

 

В група "Х" победи Костадин Щерев със "Субару Импреза", пред Тихомир Златков с "Форд Ескорт Кос" и Николай Кискинов със "Субару Импреза". Щерев и Златков са съответно втори и трети по време в неофициалното общо класиране, след Николай Паунов.

Наградите на победителите в отделните класове на площада в село Богослов връчи председателят на СБА- Кюстендил и депутат Валентин Микев.

От 40 стартирали пилоти, само 1 не завърши след като се обърна странично в една от канавките по трасето- Ивайло Иванов с "Пежо 205". Състезанието завърши без инциденти и както всички участници споделиха пред Дарик- "организацията бе перфектна". И след отпадането на Иванов трасето бе почистено от разлято масло.

Бобовдолецът Васил Николов с "Форд Ескорт" се класира 5- ти в група "Х". От кюстендилци с най- предно класиране е Кирил Величков с "Хонда CRX", който е 13- ти в същата група. Малко не достигна на Величков да се качи на почетната стълбичка в клас "Х2", където остана на 4- то място.